top of page

"Moet" jij of "mag" jij zijn?

Beluister je mijn blog liever? Klik hier

Moet jij doen of mag jij zijn?


Moeiteloos ondernemen

Ja, dat wil iedereen wel. En eigenlijk is het ook niet zo moeilijk hoor.

Moeiteloos iets ondernemen wil zeggen dat je meegaat op de bewegingen in jezelf en steeds afstemt met je hart en je ziel om te voelen of het nog klopt voor jou.

Iets moeiteloos ondernemen is ook voor iedereen anders.

Voor de een is een inkomen van 1.000 euro per maand prima en voor de ander is 10.000 euro niet genoeg.

De één werkt graag 80 uur aan zijn of haar bedrijf en de ander maar 24 uur. Ook voelt de één wellicht veel meer vuur dan de ander. Wat het ook voor jou is; het is mogelijk!


Om vast te stellen wat jouw definitie van moeiteloos ondernemen voor jou is kun je jezelf eens deze vragen stellen en schrijf de antwoorden die spontaan bij je opkomen op.

 
  • Wat betekend moeiteloosheid voor mij?

  • Wat ervaar ik als ik moeiteloos iets onderneem?

  • Waar verlang ik eigenlijk diep van binnen naar?

 

Moeiteloos ondernemen betekend voor mij dat ik mag spelen met wat zich aandient. En dat ik mezelf, of naja de strenge stem in mezelf, niet al te serieus neem.

Want als ik mijn innerlijke saboteur ga volgen dan is het nooit goed genoeg, ben ik niet goed genoeg en kom ik in een soort van impasse.

Dan verdwijnt mijn flow en ‘’moet ik doen’’ in plaats van ‘’mag ik zijn’’.

Vanuit de energie van mogen zijn en het vertrouwen te hebben in mezelf en het universum komt alles vanzelf naar me toe, ik hoef alleen maar plaats te nemen op mijn plek van geduld.


"Maar komt dan alles vanzelf naar je toe? Dat is helemaal niet mogelijk Jolien?"


Nee klopt, er is namelijk een verschil tussen het vertrouwen hebben dat het leven zich vanzelf organiseert of het lui zijn en leunen op allerlei instanties om maar heel de dag te kunnen gamen of Netflixen.


Nee, het universum steunt jou namelijk om jouw missie hier op aarde te vervullen en niet om te lanterfanten.

Het universum ondersteund jou om jezelf te ontdekken, je binnenwereld te kleuren en om verschillende ervaringen op te doen.

Achter Netflix blijven hangen steek je niet veel van op (tenzij het een mooie docu is natuurlijk)


Je aandacht naar binnen richten.

Om moeiteloos te kunnen ondernemen is het dus belangrijk om je aandacht naar binnen te gaan richten en minder focus te hebben op wat er buiten je gebeurt.

Je liefdevolle aandacht te brengen naar je lichaam, je geest en je patronen en overtuigingen, om te gaan ontdekken wat je echt wilt in dit leven en om te doen waar jij hiervoor bent gekomen.

Dat ga je namelijk niet buiten jezelf ontdekken, dat ontdek je door je innerlijke stroming te volgen en vervolgens te gaan doen wat jij voelt dat klopt.

En daar ontdek je wat waarheid is voor jou.

Je wordt je als het ware bewust van jouw innerlijke wereld, wat zich daar afspeelt en je creëert daarmee steeds meer vertrouwen in jezelf en het universum. (desze staan onlosmakelijk in verbinding met elkaar)

Je kunt je steeds meer laten dragen en je overgeven aan het ontvangen,

Wanneer jij alles vanuit een plek van angst wilt controleren zal zich dat ook in jouw buitenwereld weerspiegelen en ben je minder ontvankelijk voor alle mogelijkheden op jouw pad.


Volledig aanwezig zijn in jezelf is dus van groot belang; jouw plek durven innemen en staan voor jouw missie draagt bij aan meer flow.

Dus claim jouw ruimte in

Ga ervoor staan en veranker jouw bewustzijn.

Het diepe voelen in jezelf brengt veel voordelen met zich mee, het vertelt je feilloos wat wel en niet goed is voor je waardoor je niet meer vanuit moeite dingen voor elkaar krijgt maar vanuit plezier en speelsheid!


Het is geen over-leven meer, maar leven vanuit innerlijk weten.

Dat wil nog steeds niet zeggen dat je geen last kunt hebben van angst en onzekerheid, juist wel en deze laat je er ook gewoon zijn.

Alleen kijk je er met een blik van compassie naar en erken je deze emoties en gevoelens maar vervolgens ben je bewust genoeg om een andere keuze te maken, namelijk die keuze die jouw missie ook daadwerkelijk vervult.


Wat is jouw missie?

Wat hierbij belangrijk is, is om helder te hebben wat jouw missie daadwerkelijk is:

 
  • Wat heb jij de wereld te geven?

  • Wat is jouw unieke gift?

  • Wat zijn jouw talenten?

  • Wat zijn jouw kernkwaliteiten?

  • Welke ervaringen in jouw leven hebben jou gekleurd?

  • En wat doe jij al met ongelooflijk veel passie?

 

Dat alles draagt ongelooflijk veel bij aan moeiteloos ondernemen, want je staat in verbinding met je verlangen en vanuit daar dus met je hart.

Dit zijn vragen die je natuurlijk niet meteen 1, 2, 3 weet en waar je wellicht wel hulp bij kan gebruiken.


Tijdens mijn 1 op 1 coaching sessies is het telkens een feestje wanneer een coachee zijn of haar missie ontdekt. En vanuit moeiteloosheid stappen gaat zetten om meer plezier en levensvreugde te ervaren.

Dit alles ontdekken vindt plaats in jouw binnenwereld en dat is ook waar jouw volledige focus naar uit mag gaan.


Jouw innerlijke groei mag altijd op nummer 1 staan. Want heb je een miljoen verdient? Mooi maar ben je gegroeid? Ja? Perfect!

Heb je een miljoen verloren? Vervelend. Maar ben je gegroeid? Ja? Perfect.

Het gaat ten alle tijden om jouw groei en om de ervaringen die jij op doet. Dat is wat telt aan het einde van dit aardse leven.

Niet hoeveel je hebt verdiend of hoeveel bezit je hebt vergaard, maar om de ervaringen die jouw leven hebben gekleurd, de rijkheid van de liefde en de vervulling van je hart.


Voel jij dat wij in contact mogen komen? Laat hier een berichtje achter.


Liefs Jolien


Foto gemaakt door Marli Eggelaar.

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page