top of page

De cadeaus van het leven!

Blijf jij hangen in het verleden, maak jij jezelf slachtoffer van de gebeurtenissen in je leven?

Voor een langere tijd bleef ik hangen als slachtoffer van mijn verleden. Ik groeide op met het grotendeels gemis van mijn vader, mijn eerste grote liefde waar ik tot over mijn oren verliefd op was, had seks met andere meisjes terwijl we een relatie hadden.

Vanaf mij 14e kreeg ik last van angst en paniek aanvallen en kwam ik vaak in situaties terecht die me (geen) “goed” deden.


Als slachtoffer van deze gebeurtenissen creëerde ik hiermee mijn eigen waarheid, mijn eigen omstandigheden en bleef ik steeds dezelfde pijn voelen.

Ik keek naar de wereld door de bril van angst en pijn.

Ik was er van overtuigd dat iets of iemand buiten mezelf mij kon redden!

Uiteindelijk geloofde ik meer in alles buiten mezelf dan in mijn eigen kracht.


Totdat ik te moe was geworden van het verzetten tegen pijn en angst.

Ik kon toch zo niet nog 50 jaar leven? NEE. En met deze NEE zei ik JA tegen mezelf en alles wat er voor nodig was om te transformeren naar levensvreugde en liefde.


Ik voelde me krachtiger en kreeg steeds meer vertrouwen in mij-zelf.

Ik was degene die verantwoordlijk was voor mijn leven, ongeacht mijn verleden. Ik was (ben) een volwassen jonge vrouw die zelf moest leren dealen met gevoelens pijn en angst, en vooral mijn houding daartegen over.

Niemand kon het voor me oplossen!


Uiteindelijk zijn deze gebeurtenissen dé gebeurtenissen die me hebben geleid naar mijn kracht, mijn onuitputtelijke bron van liefde en doorzettingsvermogen, en bovenal naar de verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven.


Kun jij eens anders kijken naar de situaties waar jij je slachtoffer over voelt?

Waar heeft het jou gebracht en waar mag je nog dieper in jezelf kijken om te ontdekken welk cadeau er klaar ligt om uitgepakt te worden!


Op 15 maart a.s. geef ik samen met@ernstweerstrade prachtige workshop: Je levensverhaal herschrijven.

In deze workshop gaan we kijken naar de gebeurtenissen in jou leven en welke overtuigingen je hebt gecreëerd die je wellicht nu nog in de weg staan om voluit te leven! We gaan cadeautjes uit pakken en nieuwe “ondersteundende” overtuigingen creëren! Zie ik je dan?


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page