Welke leugen vertel jij jezelf…Nou ja je ego eigenlijk…. elke dag opnieuw? (Module 1)

 

Ik hoor je denken…Leugen? Ja ons ego is gericht op overleven en zal daar alles aan doen, dus ook leugens verkondigen over onszelf.

Maar ons leven is, nu in deze tijd minder gericht op lichamelijk overleven omdat we allemaal over voldoende voeding beschikken, een dak boven ons hoofd hebben en dat we vrijuit leven in overvloed.

Maar ons brein leeft nog in het verleden en is dus gericht op over-leven en niet om te leven en te genieten.. Overleven heeft nu eigenlijk niets te maken met lichamelijk overleven maar met het in leven houden van ons ego.. Ons ego is namelijk bang om te sterven en vanuit die angst zal ons ego er alles aan doen om maar geen pijn te voelen, om niet gekwetst te worden, om maar niet te falen, om maar niet op ons bek te gaan tegenover anderen, ons ego zal er alles aan doen dus om er bij te horen.

En onszelf keer op keer leugens vertellen.

Je ego doet dit echt niet om je te plagen, hij is er met een goede reden. Het ego stelt ons ook in staat om onszelf te beschermen. Maar hij is daar een beetje in doorgeslagen 😉

En we zijn teveel gaan leven naar de stem van ons ego, de stem die komt vanuit angst en overleven, en niet vanuit overvloed, vrijheid en het avontuur van het onbekende.

 

Wanneer jij gaat ontdekken welke leugens het zijn, die je ego jou steeds verteld word je je steeds bewuster wat er tussen jou en jouw verlangens in staat. Je ego kan dan niet meer ongehoord en ongezien die leugens blijven verkondigen

En dat zijn de waardevolle momenten op opnieuw een andere keuze te maken, Je kiest er dus voor om een leugen voor ‘waar’’ aan te nemen, of niet en de stem van jouw hart te volgen. Je creëert daarmee dus veel meer Harts-bewustzijn.

En daarbij kan de stem van jouw ego een kleinere plek krijgen en kan het ego vóór jou gaan werken in plaats van tegen jou en je in de weg staan om je innerlijke stem te volgen.

 

Wanneer we steeds meer gaan leven vanuit onze innerlijke stem, vanuit ons hart zal ons ego ook meer in verzet gaan komen, want je gaat namelijks iets nieuws doen, iets wat niet in jouw gewoontes en conditioneringen past, iets wat misschien niet past binnen wat je hebt geleerd, of wat past in de norm van de maatschappij. Je gaat eindelijk opstaan voor jouw dromen, wensen en verlangens en dat vraagt om iets anders te doen dan wat je altijd deed.

 

Want….. als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd al kreeg. 

 

In deze module ga jij ontdekken welke leugens jouw ego jou misschien al heel je leven verkondigt en die jij bent gaan geloven.

Die jou in de weg staan om daadwekelijk op te gaan staan en te gaan voor jouw wensen en verlangens, om jouw innerlijke stem te volgen. 

Jouw ego, de weerstand in jezelf, de weerstand van je omgeving zijn mooie aanwijzingen die jou laten zien dat jij de weg volgt van jouw hart.

Overtuigingen – Leugens - Angsten die mij klein houden:

Schrijf op:

 

  • Wat is mijn grootste overtuiging?

Die kan klinken als: Ik ben niet genoeg, ik ben niet goed genoeg, ik ben het niet waard, ik heb niets te geven, ik ben niet mooi genoeg, ik ben niet slim genoeg, ik hoor er niet bij, wie zit er nu op mij te wachten, ik kan het niet, ik heb niet de juiste papieren, ik heb niet genoeg geld, er is niet genoeg,

 

  • Schrijf de leugen op die jou het meeste tegenhoud in het volgens van jouw hart.

 

  • Wanneer ben je deze overtuiging gaan geloven?

Waar is deze overtuiging ontstaan? Wellicht in je jeugd? Hoe oud was je? Welke situatie deed zich voor.

 

  • Luister naar deze geleide visualisatie

Schrijf op wat jouw innerlijk kind jou verteld heeft, waar wil jij vanaf nu meer ruimte aan gaan geven? 

® Jolien de Jong Coaching

info@greenjolien.nl

| KVK nummer 71030204 |

Algemene Voorwaarden en Disclaimer 

Privacy Verklaring

Video's gemaakt doorwegraphy.nl

Foto's gemaakt door: https://www.minimal-u.com/

En door: https://www.sprkl.nu/

© 2020 by Jolien de Jong. Proudly created with Love

Copyright . Alle rechten voorbehouden

Logo Saya met tagline FB kleur.png
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon